Is een energielabel steeds 10 jaar geldig?

Hoe lang is mijn energielabel nog geldig?

Een energielabel voor woningen is 10 jaar geldig. Als er in de tussentijd duurzaamheidsmaatregelen genomen zijn, zoals het aanbrengen van zonnepanelen of isolatie, dan is het label niet meer actueel. In zo’n geval kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel te laten vaststellen als je de woning gaat verkopen of verhuren. Een beter energielabel kan de waarde van het pand namelijk verhogen.

Voor zakelijke panden gelden feitelijk dezelfde regels als voor particuliere woningen en het energielabel gaat ook over naar de nieuwe eigenaar bij verkoop. Als het label (na 10 jaar) is verlopen, dient de eigenaar een nieuw energielabel aan te vragen als ze het pand willen verkopen of verhuren.

Op elk energielabel staan twee datums vermeld: de registratiedatum en de datum tot wanneer het energielabel geldig is. Als je nog een geldig vereenvoudigd energielabel (VEL) of een Energie-Index (EI) hebt, hoef je je geen zorgen te maken, want deze blijven ook 10 jaar geldig.

Of het energielabel nog geldig geregistreerd is, kan u eenvoudig online controleren!

De overheid heeft overigens bewust voor een termijn van 10 jaar gekozen, omdat er in die tijd veel kan veranderen in de technologische standaarden voor het isoleren en verwarmen van een gebouw. Door elke 10 jaar een nieuwe keuring uit te voeren, beschikt de gebruiker steeds over een relevant en actueel energielabel.

Nationaal Energielabel gegarandeerd een officieel energielabel
Nationaal Energielabel logo
Nationaal Energielabel | Vergelijker

Energielabel check en bestel

Voordelen van Nationaal Energielabel
5/5

✔ De beste deal en snel het energielabel voor uw woning of bedrijfspand

✔ Vergelijk op prijs / levertijd en kies voor kwaliteit

✔  Alle lokale energielabel adviseurs van Nederland op één plek

Vergelijkbare vragen;

Waar kan ik controleren of mijn energielabel nog geldig is?

Tot wanneer is mijn energielabel geldig?

Kan ik een energielabel online verlengen?

Wanneer moet ik een nieuw energielabel aanvragen?

Hoe kan een energielabel verlopen?