Wat bepaalt de prijs van een energielabel?

Hoe kan ik de energielabel prijs vergelijken?

Het vaststellen van een energielabel voor een object wordt uitgevoerd door een energieprestatie-adviseur. De adviseur bekijkt de pand en noteert verschillende eigenschappen, waaronder alle gevels en installaties, om deze vervolgens in speciale software in te voeren.

Dit proces is voor een woning anders dan voor een bedrijfspand en bij nieuwbouw zelfs nog veel meer gedetailleerd. Daarom zijn er ook verschillende certificaten en niet elke adviseur kan volgens die detailmethode werken. Ook is het registreren van een bedrijfsgebouw bij de overheid veel duurder. Alles bij elkaar leidt dit tot verschillende prijzen voor een energielabel.

Dé belangrijkste factor die de prijs beïnvloedt is de grootte van het gebouw. Hoe meer m², hoe meer er moet worden opgenomen en ingevoerd. Dit kost meer tijd, wat resulteert in hogere tarieven voor een grote gebouw.

Daarnaast zijn ook de vorm en functie van invloed zijn op de prijs van het energielabel. Een vrijstaand huis is doorgaans complexer dan een appartement. Een bedrijvenverzamelgebouw vraagt meer tijd en expertise dan een eenvoudig kantoor.

Tot slot speelt ook urgentie en de locatie een rol. Voor een spoed opdracht buiten de randstad zal u doorgaans een hoger prijs betalen dan voor een normale afspraak op de route.

Goedkoop een Energielabel aanvragen

Het voorhanden hebben van goede (digitale) tekeningen en de nodige informatie over de installaties zorgt niet alleen voor een beter energielabel, maar ook voor een snellere verwerking. Hierin kan u dus zelf ook nog een rol spelen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de kosten van een energielabel een investering zijn in de toekomstige energiezuinigheid en duurzaamheid van uw pand. Door te weten hoeveel energie een gebouw verbruikt, kunnen eigenaren deze informatie gebruiken om te beslissen welke maatregelen ze kunnen nemen om de energie-efficiëntie te verbeteren en de energiekosten te verlagen. Bovendien zal een groener energielabel de waarde verhogen en uw object deze aantrekkelijker maken voor potentiële kopers of huurders.

Nationaal Energielabel gegarandeerd een officieel energielabel
Nationaal Energielabel logo
Nationaal Energielabel | Vergelijker

Energielabel check en bestel

Voordelen van Nationaal Energielabel
5/5

✔ De beste deal en snel het energielabel voor uw woning of bedrijfspand

✔ Vergelijk op prijs / levertijd en kies voor kwaliteit

✔  Alle lokale energielabel adviseurs van Nederland op één plek

Vergelijkbare vragen;

Wat kost een energielabel 2023?

Waarom betaal ik zoveel voor mijn energielabel?

Hoe kom ik goedkoper aan een energielabel?

Is een energielabel aanvragen gratis?

Wat betaal ik voor een energielabel?