Wat als u denkt dat het energielabel niet klopt?

Fout energielabel of bent u het niet eens met het resultaat

Bent u het niet eens het opgestelde energielabel, overloop dan eerst zorgvuldig het rapport. Vermoed u onjuistheden, bespreek deze dan met de adviseur en verwijs daarbij naar het door u aangeleverde (schriftelijke) bewijs. Het is belangrijk om te beseffen dat verklaringen van bijvoorbeeld aannemers of offertes niet mogen worden meegenomen. Is er geen sluitend bewijs, dan gelden forfaitaire waardes op basis van uit bouwbesluit. Verder zijn eigen waarnemingen van de energielabel deskundige bepalend.

Vraag de energie expert naar de gegevens in het projectdossier en u heeft ook recht op een toelichting bij de kenmerken. In de meeste gevallen kan u dan samen tot een oplossing komen, soms nadat er aanvullende bewijs is verzameld. Lukt dit niet, dan kan u nog contact opnemen met de certificaathouder. Dit is de instelling die het energielabel voor betreffende adviseur registreert en ook de audit uitvoert.

Eventueel mag u ook Nationaal Energielabel vragen om te bemiddelen. Uiteindelijk kan elk projectdossier opnieuw berekend worden door een andere gediplomeerde adviseur. Deze vergaande maatregel kan een potentieel geschil beslechten.

Nationaal Energielabel gegarandeerd een officieel energielabel
Nationaal Energielabel logo
Nationaal Energielabel | Vergelijker

Energielabel check en bestel

Voordelen van Nationaal Energielabel
5/5

✔ De beste deal en snel het energielabel voor uw woning of bedrijfspand

✔ Vergelijk op prijs / levertijd en kies voor kwaliteit

✔  Alle lokale energielabel adviseurs van Nederland op één plek

Vergelijkbare vragen;

Wat als je het niet eens bent met het energielabel?

Wanneer kan een energielabel worden herzien?

Wat als het energielabel niet klopt?

Verkeerd energielabel ontvangen! Wat nu?

Hoe herstel je een fout energielabel?